CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Devlet Bakanı Mehmet Aydın’a, “RTÜK Başkanının konumunun, RTÜK Yasasına uygun olup olmadığını” sordu.

Ağyüz, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasında ismi geçen RTÜK Başkanının konumunun kamuoyunda tartışma yarattığına işaret etti ve şu soruları yöneltti:
“Ülkemizdeki televizyon ve radyoları, ahlaki ve hukuki denetim görevi olan RTÜK Başkanının, ticari durumu ile ilgili yalan beyanlarının belgelenmesi ile oluşan konumu, RTÜK Yasasının ‘üst kurul üyeliği ile bağdaşmayan haller’ maddesine uygun mudur?
RTÜK Başkanının, yayın yaşamında olan Almanya’daki iddianamede adı sürekli geçen Kanal 7 Televizyonunun kurucuları ve sahibi ile ortaklık ilişkisi içinde olması etik midir? Tarafsızlığını gölgeleyen bu ticari ilişkiler görevden alınmasını gerektirmiyor mu?”

AA

Yorum Ekle!




- Yasal Uyarı:Yayınlanan yorumun tüm yasal sorumluluğu kullanıcıya aittir ve Elitada Haber kesinlikle yayınlanan okuyucu yorumlarından sorumlu tutulamaz.

24 Oct, 2008 / Haber Tarihi

« « Düşük tansiyonlular uzun yaşıyor| Tuncay bir Dünya yıldızı! » »

Farklı haber kaynaklarından derlenen haberlerin tamamına haber kaynağına verilen link aracılığı ile ulaşabilirsiniz.Yayınlanan metin ve video haber içeriklerine yorum ekleyebilirsiniz.Elitada Haber bir elitada servisidir.